The Iron Man

Természetesen a nap nagy részében én is dolgozom, üzletember vagyok, több céget irányítok Magyarországon és Angliában egyaránt. Stratégiai tanácsadóként és coachként sok cég és magánember életére gyakorolok hatást nap mint nap. Szenvedélyem a táplálkozás tudomány és a személyi fejlődés legkülönbözőbb területei.

Gyerek korom óta sportolok néhány év kihagyással csupán. Mindig mást csináltam semmiben sem voltam igazán kitűnő vagy tehetséges, de a mozgás mindig szerves része volt az életemnek. Három éves koromtól úsztam és ebben versenyeztem is sokat, de sosem lett a szívem csücske így végül kamasz korom előtt a harcművészetek felé vettem az irányt. Az iskoláig végéig űztem a legkülönbözőbb stílusokban, de ahogy az életem beindult sajnos a sport kiesett néhány évre az életemből. Vállalkozni kezdtem és mivel igen mélyről és tudás nélkül indultam így rengeteget dolgoztam és fejlesztettem magam. Ennek az életstílusnak köszönhetően viszont elhíztam és beteges lettem, ekkor fordultam vissza a sport irányába. Leszoktam a dohányzásról tíz év után és megelégeltem a 105 kilogrammos testsúlyomat és elkezdtem az út keresést ami eredményt és boldogságot hozott az életemben. Jó néhány évig csak próbálkoztam több kevesebb sikerrel az edzés területén, de a táplálkozás tudományokba fektetett éveim az egészségemen komoly javulást hoztak. Közeledve harminc fele láttam, hogy a környezetem mennyire kis százaléka egészséges és néz ki jól, ekkor eldöntöttem, hogy jó példa próbálok lenni és én ebbe a kis százalékba igyekszem majd tartozni. Először futni kezdtem később a triatlonnal kezdtem barátkozni, így történt, hogy néhány év felkészülés után teljesítettem harminc évesen a klasszikus triatloni távot az Ironmant. Számtalan versenyen vettem azóta részt futás és akadály futás területen is, például a Spartan Race sorozat összes európai távján elindultam már egyéniben. Igyekszem mindig új és újabb sportokban tanulni és a fejlődni magamhoz képest. Most új szerelmem a CrossFit és néhány éven belül majd Master's kategóriában szeretnék majd itt is versenyezni. 

Ezekhez a tervekhez elengedhetetlen feltétel a helyes étrend és nyilván sok egyéb feltétel. Mivel rendkívül elfoglalt vagyok és kétlaki életre vagyok berendezkedve, így komoly problémát okoz nekem az étkezés sokszor. Rengeteg módszert kipróbáltam az évek alatt, de csak egyet érzek valóban működőnek hosszabb távon. Ez pedig az, ha tervszerűen előre elkészítem minden nap a másnapi ételem kalória és makró tápanyag szerint az épp aktuális céljaim szerint optimalizálva. Nyilván ez így szép és jól hangzik és ha nincs nagyon más dolgod akkor kb. kivitelezhető is, de kinek van erre ideje? :) Arról nem is beszélve, hogy az életünk ha nem csak a sportról hanem sok más dologról is szól akkor bizony ezek a tervek gyorsan borulni tudnak. Ezért én azt a megoldást választottam, hogy amikor nem érek rá igazán, szóval szinte mindig akkor egy erre specializálódott céget bízok meg. Na itt jönnek csak az igazi problémák. A teljesség igénye nélkül: túl sok - túl kevés kaja, nem jók az alapanyagok, nem jók az arányok, nem jó főzési technológiák, nem finom, nem hozzák időben.... ez ugyan úgy probléma itthon mint külföldön is. Ezért örültem meg nagyon amikor megkeresett egy barátom aki már régebben főzött nekem hosszabb időn keresztül, hogy ezekre a problémákra válaszolva létrehoznak valamit ami egyedi és különleges lesz a piacon. Mivel a bizalom adott azonnal igent mondtam a felkérésre és a munkában való részvételre. Persze minden még csak most kezdődik és az elején vagyunk, de nagy reményekkel vágok bele velük ebbe a küldetésbe, mert hiszem, hogy nagyon nagy szükség van ilyen kezdeményezésekre. Az egészséges és tudatos étkezésnek nem kell rossznak vagy problémának lenni az életünkbe. Persze ilyenkor jönni szokott, hogy tuti megfizethetetlen, de ez nem így van. Először is nem drágább mint egy rossz és szemetet áruló gyorsétterem. Nyilván minőségi eszközökkel és alapanyagokkal nem is lehet olcsón dolgozni. Másodsorban pedig ha kiszámolja az ember mennyi idejét emészti fel a vásárlás és elő és elkészítés és ezt órabéresíti akkor lehet, hogy simán olcsó is, arról nem is beszélve, hogy mondjuk magunknak mennyire változatosan tudunk főzni kb. két hétig aztán minden elöről. Itt a kiindulási pont a jó minőség, a friss alapanyag és az állandó változatosság gourme szinvonalon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre a mindig aktuális akciókért!